/ БГНЕС
Здравният министър Кирил Ананиев обеща да съдейства за закупуването на нов скенер за МБАЛ Добрич, съобщиха от здравното заведение.

Повреденият скенер ще се ремонтира със средства на МБАЛ, ще се разклати ли финансово болницата?

Това е станало на среща между изпълнителния директор на МБАЛ Добрич д-р Светозар Байчев и министър Ананиев, организирана от народния представител Даниела Димитрова.

Д-р Байчев е запознал министър Ананиев с проблемите на болницата в града и най-вече със спешната нужда от нов скенер. Припомняме, че в средата  на август старият скенер, който е на пределна възраст, се повреди за пореден път, а средствата, необходими за ремонта му, надхвърлят 250 000 лв.

Гръмна скенерът в МБАЛ-Добрич, пациенти пътуват до Балчик

По време на разговора министър Ананиев е изразил учудване и загриженост, че такова голямо болнично заведение е останало без така необходимата техника и е обещал да съдейства в проектобюджета да бъдат предвидени средства за закупуване на нов скенер за болницата в Добрич.

Ръководството на здравното заведение се надява новият скенер да поеме основния поток от пациенти, а старият да се ремонтира и да послужи като резервен в случай на необходимост.