/ ThinkStock/Getty Images
Четирима души са задържани при специализирана полицейска операция, посветена на телефонните измами. Акцията е проведена на 18 и 19 февруари в областите Плевен и Добрич, под ръководството на Главна дирекция „Национална полиция“.

Полицията залови две "мулета", участвали в телефонни измами

На 18 февруари, в Първо Районно управление Добрич е получена информация за 84-годишна жена, която получила обаждане по домашния си телефон и убедена да „помогне на полицаи в задържането на измамници“ е приготвила да изхвърли през терасата плик със събраната сума - 7 500 евро.

Предприети са бързи действия от служители на Областната дирекция и в момент на вземането на парите били задържани 37-годишен варненец, изпратен като „куриер“, и друг 52-годишен варненец.  

Баба от Добрич подари 4 бона на телефонен измамник

По същото време на територията на град Левски служители от ОД на МВР-Плевен задържат в лек автомобил двама рецидивисти от град Павликени – на 31 и 23 години, за които е установена съпричастност към престъплението в Добрич. При процесуално-следствени действия са открити веществени доказателства за подготовката и реализирането на измамата.

Четиримата мъже са задържани в полицейския арест до 24 часа, на двама са повдигнати обвинения за извършеното престъпление, като са постановени мерки за неотклонение "Задържане под стража" от Районен съд Добрич.

Работата по случая продължава под наблюдението на прокуратурата и за установяване и на други участници в извършеното престъпление и съпричастност на заловените към други измами.