Закриват единната сметка
Закриват единната сметка / Дарик Добрич - архив

До 11 часа днес могат да се извършват плащания на данъци и осигуровки към единната сметка, припомнят от приходната агенция. В края на работния ден сметката ще бъде закрита и ще бъдат открити четири нови сметки, според промените в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, които парламентът прие по спешност, след като Конституционният съд отмени единната сметка.

Препоръката на данъчните е да не правим плащания по-късно от посочения час, защото до края на работния ден данните трябва да бъдат обработени.

От 4 март, когато е първият работен ден от новата седмица, плащанията ще могат да се извършват по четири нови сметки - за данъци, за социалноосигурителните вноски, за здравните вноски и за вноските за допълнително задължително пенсионно осигуряване.

Информация за новите банкови сметки по териториални структури ще бъде достъпна след 1 март 2014 г. в рубриката „Плащане", в банковите офиси и на гишета за обслужване на клиенти на НАП, категорични са данъчните. Те ще изпратят близо 300 000 персонални електронни писма до всички данъкоплатци, чиито електронни адреси са достъпни в регистрите на Агенцията до края на седмицата.