/ Дарик Добрич
С определение на Силистренския окръжен съд в ареста с най-тежката мярка „Задържане под стража“ е началникът на група „Оперативен център“ в сектор „Пожарогасене и спасителна дейност“ в ОД на МВР Силистра Младен А. 36-годишният мъж е привлечен като обвиняем за придобиване и пазене на предмети и материали, предназначени за подправка на платежни инструменти. Престъплението е извършено в периода от 1 януари 2016 до 12 юни 2017 г.

На 13 юни 2017 г. Окръжната прокуратура в Силистра е повдигнала обвинение и е задържала за срок до 72 часа Младен А. До разкриване на престъпната дейност на служителя на МВР се стигнало, след образувано досъдебно производство в Русе срещу шестима обвиняеми, които са задържани под стража. Събрани са доказателства, уличаващи началника на група в силистренската пожарна. При претърсване са открити копие на документи за самоличност на различни лица, данни за кредитни карти, номера, дата на валидност, СVV-код и имената на собствениците им.

Обвиняемият поддържал част от електронните устройства – сървър и компютри, разположени в сградата. Те били използвани за престъпната дейност против паричната и кредитната система. Младен А. поддържал интензивна интернет комуникация с един от русенските обвиняеми чрез 3 електронни пощенски кутии в 259 електронни писма, които съдържали информация за множество сканирани лични карти на трети лица, фактури и файлове, в които имало информация за електронни пощи, техните пароли и личните данни на притежателите им, потребителски имена и пароли за достъп до сайтове за залагания и електронни портфейли. Разследването разполага и с писмени доказателства, в които обвиняемият Тихомир Г. от Русе иска от служителя на МВР да заличи компютърни данни и информация, съдържаща се в неговите имейл адреси, за да се осуети изземването й и прилагането й по досъдебното производство.

Определението на Силистренския окръжен съд спрямо Младен А. подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.