/ ThinkStock/Getty Images
Окръжен съд - Добрич наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ на мъж от село Лозенец, община Крушари, разследван за извършено убийство в Добрич. 33-годишният е привлечен като обвиняем по досъдебно производство на ОД на МВР за това, че на 21 срещу 22 юни т.г., при условията на опасен рецидив, умишлено е умъртвил 69-годишен мъж от Добрич.

Условно наказание за мъж, използвал данни от чужда банкова карта

Според събраните на този етап данни от разследването, 33-годишният е бил в дома на загиналия. Между двамата възникнал конфликт и задържаният нанесъл удари на възрастния мъж, в резултат на които той е починал. Тялото на загиналия е било открито на 22 юни сутринта в жилището му в Добрич.

Предават българска гражданка на френски съд

След като се запозна с материалите и изслуша страните, Окръжният съд прецени, че към настоящия момент е налице обосновано подозрение за съпричастност на обвиняемия към извършеното тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Мъж от Добрич ще плати глоба, наложена му от полски съд

Съдът счете, че има реална опасност мъжът да се укрие или да извърши друго престъпление. Взети са предвид и данните за минали осъждания и лошите характеристични данни на задържания. В съдебната зала мъжът заяви, че не е извършил деянието, за което е обвинен. Постановеният съдебен акт подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд-Варна в тридневен срок.