Времето на 28 януари: Студено и мъгливо
Времето на 28 януари: Студено и мъгливо / БГНЕС, архив

Прогноза за събота, 28 януари

През нощта над Източна България и равнините ще има мъгла или ниска облачност, а над планинските райони ще бъде предимно ясно. Минималните температури ще бъдат между минус 15 и минус 10 градуса, по Черноморието - минус 6 и минус 4 градуса.

В събота преди пладне над равнината част от страната ще има мъгла или ниска облачност, като подобрение на видимостта и разкъсване на облачността ще настъпи след обяд. Трайна ще се задържи мъглата по река Дунав и на места източните райони от Горнотракийската низина. Над планинските райони през целия ден ще преобладава слънчево време. Максималните температури ще бъдат между минус 3 и 2 градуса, по-ниски ще остават в местата с трайна мъгла.

Жълт код заради очаквани ниски температури е въведен за 17 области в Западна и Централна България за  събота - 28 януари.

Атмосферното налягане е и ще се задържи по-високо от средното за януари.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Северният вятър ще отслабне и ще е до умерен. Максимална температура на височина 1200 м около минус 2 градуса, на 2000 м - около минус 7 градуса.

Над Черноморието ще преобладава облачно време, преди обяд на места с мъгла. През деня ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури на въздуха и морската вода ще са в интервал 1-3 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg