/ Дарик Добрич
Редица пътища в страната са заледени, особено тези в Северна България. Поради обилните валежи и снеготопене са се активизирали на места и свлачища, а в планините е висока опасността от лавини.

От Областно пътно управление съобщиха, че от 10.00 часа е въведена забрана за движение на всички моторни превозни средства на територията на област Добрич поради поледица. Метеорологичната обстановка се влошава. Дежурният в Областния съвет за сигурност информира, че по данни на електроразпределителното и водното дружества, няма населени места без ток и без вода. От общините няма подадени сигнали за липса на електрозахранване, вода или аварийни ситуации. 

Областният управител Красимир Кирилов, който е и председател на Щаба за изпълнение на плана за защита при бедствие, е изпратил предупредителни писма до всички общини да се следят нивата на язовири, реки, дерета и други места на водосбори, поради опасност от преливане в резултат от ускореното снеготопене.

Пътищата в област Силистра са мокри и хлъзгави и са затворени, съобщиха от Областното пътно управление. Видимостта е намалена до 100 м заради мъгла. Временно е ограничено движението на всички автомобили и по пътя Шумен - до границата с област Силистра и по пътя Русе - Силистра поради леден дъжд и обледяване. Вали слаб дъжд, а в Тутраканско е започнал и снеговалеж. Не са отпътували автобуси от автогарата в Силистра.