Владимир Калчев оглави номинациите за депутатската листа на БСП в Добрич
Владимир Калчев оглави номинациите за депутатската листа на БСП в Добрич / Дарик Добрич

Владимир Калчев – председател на Общинския съвет на БСП в Добрич оглавява кандидат-депутатската листа, предложена от общинската организация на партията.  Решението е взето на провелата се снощи 21-ва общинска партийна конференция на социалистите в Добрич. Втори след Калчев се нарежда Даниел Петков – 34 годишен, с дипломи за агроном и юрист. Ето и останалите имена в листата – Радослав Иванов – икономист и финансист, бивш съветник на председателя на Сметната палата и бивш кандидат-депутат от БСП от Добрички избирателен район на изборите през 2009 г., Стойка Янъкова – мениджър, Генади Ганчев – зам.-председател на Общинския съвет на БСП - Добрич, Дариела Вълканкина – педагог, Пейчо Пеев и Милена Христова – от гражданската квота. От висшия ешелон на БСП добричките социалисти гласуват доверие на Драгомир Стойнев и Явор Гечев.

Предложените кандидати ще бъдат обсъдени на Областен и след това на Национален съвет, информира Калчев. „Надяваме се няколко от тези имена да попаднат в окончателната листа на кандидат-депутатите от БСП от Добрички многомандатен избирателен район” – каза червеният лидер. Той обясни пред Дарик, че приема номинацията си като израз на доверие и оценка за свършената от него работа.

„За мен би било още по-добре, ако цялата листа беше съставена само млади хора, аз съм в нея може би най-старата муцуна. Не се вземам на сериозно като водач, защото съм наясно, че думата политик и народен представител стана мръсна дума. Всеки от нас трябва да е наясно какво ще прави в парламента и че не отива там, за да показва новия си костюм и обувки, а за да бъде полезен на хората, които са го избрали и да реши техни конкретни проблеми” -  коментира Калчев. Той отчете, че през последната година общинската организация на БСП в Добрич е сплотила редиците си и развива активна дейност. Учредени са 5 нови основни партийни организации с около 120 членове и 50 съратници и съмишленици.

„Амбициите ни са за два депутатски мандата и при преразпределение на гласовете да получим доверие за още един. Всичко това обаче зависи от организацията на работа, от настроението, с което ще влезем в кампанията и от окончателната подредба на листата” – обяви още лидерът на БСП в Добрич.