Пролетно почистване през следващата седмица
Пролетно почистване през следващата седмица / Дарик Добрич, архив
Община град Добрич стартира на 23 април традиционната инициатива за пролетно почистване, която ще продължи до 29 април. Акцията има и мото - „Почистваме своя свят, за да живеем красиво“.

Деца от институции се включиха в пролетното почистване


Приканват се гражданите, учебните и здравни заведения, търговски обекти, фирми, производствени предприятия, организации и институции на територията на общината да вземат участие в инициативата, като почистят от трева и отпадъци, прилежащите територии към жилищни сгради и къщи, производствени сгради, паркинги, държавни и общински учреждения, паркове, детски и спортни площадки, градинки, междублокови пространства, крайпътни зони и чешми или замърсени територии в околностите на населените места.

Участие може да се заяви в стаи № 419 и № 420 в сградата на общината и на тел. 058/ 604 573. Община Добрич ще осигури чували и ръкавици за всички регистрирани участници.

Според спецификата на заявените за почистване райони ще бъде осигурено транспортиране на събраните отпадъци. Ако почистваната територия е в близост до съдове за смет, събраните отпадъци следва да бъдат оставени добре опаковани на площадката до тях.

Ако има желаещи да се присъединят към друга група от участници в инициативата, актуална информация на местата за почистване ще се публикува на интернет страницата на общината, както и в профила във Facebook.

Община Добрич апелира: „Нека през април заедно да почистим нашия град, да се погрижим за детските площадки, за училищните дворове, междублоковите пространства и местата за отдих, за да покажем, че можем да бъдем отговорни. Нека направим Добрич по-приятно и уютно място за живеене!”