Веселин Велев: Мястото ни в Суперлигата е изненада само за тези, които не ни познават
Веселин Велев: Мястото ни в Суперлигата е изненада само за тези, които не ни познават / Дарик Добрич
Веселин Велев: Мястото ни в Суперлигата е изненада само за тези, които не ни познават
76935
Веселин Велев: Мястото ни в Суперлигата е изненада само за тези, които не ни познават
  • Веселин Велев: Мястото ни в Суперлигата е изненада само за тези, които не ни познават

На 13 декември /събота/ от 18 часа волейболистите на Добруджа 07 посрещат в зала Добротица отбора на Монтана. В момента добричкият тим оглавява класирането в Суперлигата с 21 точки, а Монтана е на второ място с 19 точки. Последният мач от есенния полусезон трябва да определи кой от двата тима ще зимува на първо място в таблицата на елитната група.

Запознати с историята на волейбола в Добрич твърдят, че за първи път въобще добрички мъжки отбор оглавява елитната национална група, заяви пред Дарик президентът на ВК”Добруджа 07” Веселин Велев. „Обикновено си поставяме цели, които да бъдат реалистични. Бързите успехи не са трайни успехи. Ние искахме да създадем увереност във волейболистите и треньорското ръководство за възможностите на отбора, за да могат те, в момент като днешния, да защитят високата позиция. В началото на сезона си поставихме за цел отборът да бъде в четворката, надявахме се само, че можем и повече. За нас не е изненада първото място, защото воденето на политиката в клуба и структурирането на отбора предполагат достигането на такова място. За волейболната общественост в страната може би е изненадващо първото ни място, но само за тези, които не ни познаваха”, посочи Велев.

Според него нивото на първенството не се е променило през последните години, въпреки че тази година колосите Левски и ЦСКА не са толкова силни. „Играчите, които бяха в тези два отбора, пак са си в първенството, само че в други отбори. Така че нивото се запазва. Затова не бива да се омаловажава фактът, че ние сме на първо място в момента”, коментира Веселин Велев.

В съботната среща Добруджа 07 има нужда от два спечелени гейма, за да запази лидерската позиция в Суперлигата. Целта на отбора и ръководството е обаче победа над Монтана. „Сигурен съм, че те разбират колко е важен този мач. Мотивация има, особено от присъствието на Костадин Стойков, който е един изключителен професионалист и дава самочувствие и увереност на другите да покажат своя потенциал”, заяви президентът на клуба.

За мача в събота освен томболата с награди, предоставени от спонсори, ръководството подготвя и изненада за публиката. „Малко късно започнахме подготовката, но се надявам да успеем да поднесем един спектакъл на зрителите, какъвто досега не е правен”, каза Велев.

В прикачения файл чуйте цялото интервю:

Веселин Велев: Мястото ни в Суперлигата е изненада само за тези, които не ни познават
netinfo