Ремонт на сградата на музея в Тервел
Ремонт на сградата на музея в Тервел / Община Тервел
Към края на първото шестмесечие изпълнението на капиталовата програма на Община Тервел върви с планираните темпове, информираха от кметството. Общината е приключила с три доставки – на тематични кътове за игра на деца в детските градини ( стойност 19 200 лв.), с доставка на употребяван автомобил за тъжни обреди – също 19 200 лв. и на пожароизвестителна инсталация в ОУ „В.Друмев“ в с.Орляк (5 000 лв.).В процес на изпълнение са договори на обща стойност 944 000 лв. Строят се нов обреден дом в гробищния парк и църковен храм в с.Нова Камена. Основно се ремонтира общинският музей, изработват се мебели и оборудване за експозициите. Подменят се водопроводи и се прави нова настилка на площадите „Хан Тервел“ и „Старият дъб“.

Проведени са обществени поръчки и предстои подписване на договори за 173 000 лева - за ремонти на общински сгради по селата – кметство, здравна служба и читалище в с.Орляк , джамия в с.Градница , клуб на пенсионера в с.Жегларци и довършване на помощна сграда към джамията в гр.Тервел, както и за осветление на спортна площадка в ПГТО, ремонт на басейн в ДГ“Здравец“,подмяна на котел и горелка в ОУ „Паисий Хилендарски“ с.Безмер.

Предстои обявяване на поръчка за изкърпване на улична мрежа  в населените места.

Инвестиционната програма на Община Тервел е в размер е 1 571 148 лв. Сумата е от три източника на финансиране – държавен бюджет чрез целева субсидия за капиталови разходи (659 148 лв.), Министерски съвет чрез постановление за целево финансиране на площад и музей (550 000 лв.) и собствени приходи на Община Тервел (362 000 лева).