/ ОДМВР Силистра
Директорът на ОД на МВР-Силистра старши комисар Юлиян Караславов награди три деца за отлично представяне в Националния конкурс за рисунка „Полицаят е мой приятел и учител“, организиран от Главна дирекция „Национална полиция“.

Доброволците от Детско полицейско управление – Силистра посетиха Катедралния храм „Св.св. първоапостоли Петър и Павел"

Петокласничката Ясемин Сенай
от ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ в село Правда спечели престижното четвърто място в надпревара с 84 творби, класирани за участие в националния кръг на конкурса.

Днес в присъствието на училищния директор, класния ръководител и майката на момичето старши комисар Караславов връчи грамота и индивидуален подарък на Ясемин и я поздрави за достойното представяне, пожелавайки ѝ здраве и нови, още по-големи успехи.

Занятие по пътна безопасност проведоха доброволците от Детско полицейско управление-Силистра

Поощрителни награди и грамоти получиха още две деца – петокласничката Ърмак Абтураман от село Яребица и Димана Иванова, ученичка от III клас на ОУ „Христо Ботев“ в Тутракан. Пред техните съученици и учители областният директор поздрави децата и ги похвали за постигнатия успех.

Националният конкурс за детска рисунка „Полицаят е мой приятел и учител“ се проведе в края на миналата година в рамките на дейностите по програма „Детско полицейско управление“.

Със свои творби в него участваха доброволци от всички детски полицейски управления в страната. За награждаване бяха класирани седем от постъпилите общо 84 рисунки в национален мащаб.

По време на церемонията „Полицай на годината 2018“ с рисунките от конкурса бе проведен благотворителен търг, средствата от който постъпиха по сметка на Националната благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители на МВР.