/ netinfo
Първи урок, свързан с правилата за безопасност на движението, бе проведен с доброволците от Детско полицейско управление-Силистра, което тази година се реализира с петокласници от СУ „Н.Й.Вапцаров“ в областния град. Техен лектор бе пътен полицай Стоян Савов, командир на отделение в група „Организация на движението, пътен контрол и превантивна дейност“ при ОДМВР-Силистра.

Доброволците от Детско полицейско управление гостуваха в РУ-Силистра

Пред аудиторията бяха представени най-честите нарушения, които допускат водачите на моторни превозни средства, и санкциите, предвидени за тях в нормативната уредба на страната. Доброволците имаха възможност да разгледат техническите средства, с които си служат пътните полицаи, и да научат повече за приложението им във всекидневната работа на автоконтрольорите.

В двора на училището полицай Савов и колегата му Димитър Петров показаха на децата патрулен автомобил, а най-любознателните приеха поканата да разгледат отвътре специалното му оборудване. Интерес предизвикаха съоръжението за принудително спиране на автомобили и полицейската бронежилетка.

Петокласници са новите доброволци в Детско полицейско управление-Силистра

В практическата част на занятието доброволците демонстрираха отлични знания и умения за правилно пресичане на пътното платно самостоятелно и в група и заслужено получиха похвали от по-възрастните си „колеги“.