В Шабла показват изложба, посветена на  Българския народен морски сговор
В Шабла показват изложба, посветена на Българския народен морски сговор / община Шабла

Изложбата "Българската морска идея и Български народен морски сговор" ще бъде представена в Зеления образователен център в Шабла. Откриването на експозицията е насрочено за 19 август от 17.00 часа.

В изложбата са включени документи, снимки и предмети, свързани с дейността на организацията и живота на някои от най-изявените й дейци. Сред изложените материали са уставът, печатът и изданията на Български народен морски сговор/БНМС/, дипломи и грамоти за спортни постижения на членовете на морските спортни легиони, оригинални скици, рисунки и акварели на български маринисти, илюстрирали изданията на организацията.

Всички материали са от фонда на Военноморски музей - Варна. Изложбата ще бъде представена от директора на музея д-р Мариана Кръстева, която ще говори за историята на възникването на Българския народен морски сговор.

В деня на откриването на изложбата ще бъде представена и книгата на Бела Бенова „По пътя на пулсиращата светлина“ – пътепис-автобиография, справочник на българските фарове и наръчник за начинаещия велосипеден пътешественик.