/ ThinkStock/Getty Images
В общините Каварна и Шабла има села без ток и вода
Непроходима остава общинската пътна мрежа в цялата област Добрич. Затворени за движение за всички превозни средства са второкласните и третокласни пътища от републиканската пътна мрежа, както и участъкът от първокласния път Дуранкулак – Кранево. Единствено се допуска движение на МПС до 3,5 т по направлението Добрич – Варна, информират от Областно пътно управление.

Зимата продължава да вилнее в Добричка област

Затворените за движение са направленията Албена - Добрич – Силистра,  Жегларци – Тервел – Честименско,  Добрич – Крушари, Генерал Тошево – Каварна, Орляк – Зърнево, Честименско – Каблешково  – Шумен, Ген.Киселово – Одринци, Ген. Тошево – Росица,  Кардам – Дуранкулак,  Крушари – Росица,  Добрич – Житница – Балик, Тервел – Ангеларий, Оногур  – Крушари, Карапелит – Кочмар, Ген. Тошево – Царичино, Добрич – Сърнино, Добрич – Ген. Тошево,  Балчик – Добрич.

От Областния щаб за защита при бедствия апелираха за пореден път гражданите  да не предприемат пътувания, ако не са наложителни и да спазват мерките за безопасност и указанията на служителите на реда.

Усложнена остава обстановката в област Добрич

Все още има нарушено водоподаване в селата Поручик Чунчево, Хаджи Димитър, Камен бряг, Раковски и Българево в Община Каварна и в селата Горун, Тюленово в Община Шабла. Ток няма в две каварненски  села – Българево и Топола.

От  пожарната съобщават, че има подадени няколко сигнала за закъсали автомобили, на които се оказва техническа помощ. 25 души на хемодиализа от региона са настанени в многопрофилната болница за активно лечение в Добрич, съобщи директорът й д-р Трифон Йорданов, а вчера следобед в здравното заведение са извозени и настанени две родилки от близки села, които се очаква да родят през следващите дни.

Увеличават се пациентите с фрактури и счупвания на крайниците, но няма такива, приети с измръзвания, информира още д-р Йорданов.

Над сто души са били извадени от преспите в Добричко

Заради лошото време със заповед на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев са обявени за неучебни дните до края на седмицата за всички учебни заведения на територията на област Добрич.

Това съобщи началникът на Регионалното управление по образование Жоро Тошков. Учебните занятия в цялата област ще бъдат подновени на 6 март.