Предупреждават за студено време
Предупреждават за студено време / netinfo
През нощта облачността ще намалее, в четвъртък на много места до предимно слънчево време. В следобедните часове от запад отново ще се заоблачи и привечер на места в западните райони ще превали сняг. Вятърът ще отслабне, ще е слаб до умерен от запад-югозапад.

ГАЛЕРИЯ: Зимата се завърна

Сутринта ще е студено с минимални температури предимно между минус 10 и минус 15 градуса, в отделни райони и по-ниски. Максималните температури ще са между минус 5 и 0 градуса, в крайните югозападни райони до 3 градуса.

Над планините ще преобладава слънчево време. След обяд ще се заоблачи над масивите в Западна България. Ще духа до умерен югозападен вятър, по най-високите върхове на Рила и Пирин – силен до бурен западен. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще е около минус 2 градуса, на 2000 метра – около минус 6 градуса.

Съвети: Какво да правим, ако закъсаме с колата в снега

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Вятърът ще е слаб до умерен от югозапад. Максималните температури ще са между минус 3 и 1 градуса. Температурата на морската вода е 4-5 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В петък, 2 март, и в събота, 3 март, ще има валежи - в Северна България и по високите котловинни полета - предимно от сняг, в Южна - предимно от дъжд. Ще се създадат условия за поледици на много места в страната. В петък вятърът от югозапад в Източна България временно ще се усили.

 
Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg