Ученичка от ФСГ спечели национално състезание по счетоводство
Ученичка от ФСГ спечели национално състезание по счетоводство / Личен архив

Единадесетокласничката Ивалина Василева от Финансово-стопанска гимназия "Васил Левски" - Добрич стана победител в Националното състезание по счетоводство, което се проведе в Хасково. В състезанието взеха участие 28 ученици от цялата страна. Ивалина завоюва безапелационно първото място, оставяйки далеч зад себе си завоювалите второ и трето място гимназисти от Горна Оряховица и Стара Загора.

"Това са представители на доказани школи по счетоводство", коментира главният експерт в отдел "Професионално образование и обучение" към Министерството на образованието, младежта и науката Румяна Лалова.

За блестящото си представяне Ивалина  получи златен медал, парични и предметни  награди от МОМН, Майкрософт и фондация „Атанас Буров”. Тя получи и право на стаж в офисите на лидерите в областта на счетоводния  и търговски софтуер в България.

„Изключително много се радвам на успеха на Ивалина”, заяви преподавателката й по счетоводство Снежанка Иванова, която също присъства на националното състезание. „Ивалина се подготви много стрателно за състезанието, което включваше както теоретични, така и практически задачи. Нашето момиче за пореден път доказа, че във Финансово-стопанската гимназия в Добрич се подготвят отлични специалисти по счетоводство и икономика, които по-късно заемат отговорни постове в различни области на бизнеса и във финансовия сектор”, допълни тя.