Учениците
Учениците / Община Силистра
Отлично представяне  и три първи места от общо четири дисциплини, извоюваха учениците от Професионалната гимназия по строителство “Пеньо Пенев” в Силистра. За трета година, професионалната гимназия бе домакин преди дни на регионалния кръг на състезание по професионално направление Строителство -  „Най-добър млад строител”. От общо участвалите представители на професионални гимназии изучаващи професии в област „Строителство“ от градовете Варна, Русе, Шумен, Търговище и Силистра, домакините  заеха безапелационно първите места в три от общо четири  дисциплини, в които се състезаваха младите майстори - строители. В направление “Мазилки, шпакловки и бояджийски работи” , първото място бе присъдено на Десислава  Валентинова от ПГС АГ Шумен. В останалите четири направления:”Облицовки и настилки” , “Зидария” , и “Сухо строителство”  съответно победители са Георги Маринов  Радослав Димитров и Петър Урумов, както и Павел Маринов и Павел Павлов, и петимата ученици от ПГС ”П. Пенев” - Силистра.

Според регламента на състезанието, класираните на първо и второ място продължават състезанието в националния кръг 20-22.04.2017 година в Панаирна палата Пловдив.

През 2017 година за десета поредна година Министерство на образованието и науката съвместно с Камара на строителите в България, организират национално състезание по професионално направление „Строителство” „Най-добър млад строител”. Състезанието се провежда в три кръга, в няколко града в България, като последен е предстоящият през април национален кръг.