Гимназията по строителство в Силистра се класира за националния кръг  „Млад строител”
Гимназията по строителство в Силистра се класира за националния кръг „Млад строител” / ПГС - Силистра

Професионалната гимназия по строителство „Пеню Пенев" в Силистра се класира за националното състезание „Млад строител", съобщи директорът на гимназията инж. Георги Аврамов.

На 22 и 23 март в гр. Шумен се проведе Регионалният кръг с домакинството на местната Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия. В състезанието се включиха отбори от 7-те строителни гимназии в градовете Варна, Добрич, Разград, Русе, Силистра, Търговище и Шумен. Те се състезаваха в 4 дисциплини: „Зидарии", „Облицовки", „Сухо строителство" и „Мазилки и бояджийски работи".

Надпреварата за знания и умения премина в два тура - теоретичен тест и практическо изпълнение.

Гимназията по строителство в Силистра се класира за националния кръг  Млад строител
netinfo

Силистренската гимназия по строителство се изяви в три от дисциплините с първенците от училищния кръг, през февруари.

Престижното второ място в състезанието „Задарии с газобетонни блокчета" заеха Дженгис Касим и Ахмед Ахмедов от 12 „б" клас. Втори се класира и отборът по „Сухо строителство" с участието на Виктор Василев и Бурхан Вежди също от 12 „б". В дисциплината „Облицовки" Тодор Велинов от 12 „а" кл. стана четвърти. Преподавателите им - по теоретично обучение инж. Латинка Димитрова и по практика Доню Димитров - оцениха като много добро представянето на своите възпитаници.

Гимназията по строителство в Силистра се класира за националния кръг  Млад строител
netinfo

В комплексното класиране Силистренската професионална гимназия по строителство отново е в лидерската тройка и на минимална разлика от отборите на Шумен и Варна. Постижението дава право на училището отново да участва в Националното състезание „Млад строител". То ще се проведе от 18 до 20 април в гр. Пловдив в рамките на Панорамата на професионалното образование.

Гимназията по строителство в Силистра се класира за националния кръг  Млад строител
netinfo