Трафикант на плът остава в ареста
Трафикант на плът остава в ареста / Дарик Добрич

Окръжен съд - Добрич потвърди наложената на 45-годишния Ангел Андр. мярка за неотклонение задържане под стража. Мъжът е обвинен в трафик на хора и изнасилване. През месец ноември 2006 г. в Добрич и в Шумен, при условията на опасен рецидив, чрез въвеждане в заблуждение, той е укривал и транспортирал тогава 19-годишна девойка, с цел да бъде използвана за проституция. През същото време той се съвкупил с нея, принуждавайки я със заплашване.

Досъдебното производство срещу него е образувано на 18 януари 2007 г. с постановление на Районна прокуратура - Добрич. На 25-и същия месец той напуснал страната. Срещу Ангел била издадена Европейска заповед за арест, бил обявен за междудържавно издирване и на 30 юли 2011 г. е арестуван в Дрезден.

Районен съд - Добрич му наложил мярка за неотклонение задържане под стража на 30 януари т.г., която той обжалва пред въззивния съд. Адвокатът му пледира, че мярката е необосновано тежка и моли да бъде изменена в домашен арест или парична гаранция. Защитникът смята, че в хода на разследването обвинението може да бъде изменено, и сочи, че подзащитният му има настоящ адрес и не съществува опасност да се укрие, а опасността да извърши друго престъпление е хипотетична.

Ангел Андр. е осъждан ефективно осем пъти, умишлено е напуснал страната, за да избегне наказателно преследване, срещу него има друго висящо дело и са събрани лоши характеристични данни, посочва пък прокурорът.