Съдът глоби подсъдим за неявяване на дело срещу него
Съдът глоби подсъдим за неявяване на дело срещу него / Окръжен съд Добрич - пресцентър

Окръжен съд – Добрич наложи глоба в размер на 200 лв. на 47-годишния Сюлейман Ю. от тервелското село Зърнево, който стана причина за неоснователно отлагане на наказателното дело срещу него. Подсъдимият е обвинен  в това, че на 24.09.2011 г. по пътя с. Орляк  – с. Зърнево, община Тервел, при управление на лек автомобил „Фолксваген Пасат” е нарушил правилата за движение, вследствие на което по непредпазливост е причинил смъртта на 40-годишен мъж от с.Секулово, община Дулово. Пострадалият е починал на 05.11.2011 г. в добричката болница. Деянието е било извършено в пияно състояние – с 1,57 промила съдържание на алкохол в кръвта на водача, установени чрез химическа експертиза три часа след ПТП-то и 1,9 промила съдържание на алкохол в кръвта му към момента на катастрофата, според заключението на изготвента съдебно-медицинска експертиза.

Сюлейман Ю. не се яви на насроченото за днес съдебно заседание по делото срещу него, а адвокатът му представи болничен лист. Съдебният състав установи, че документът не е подписан от трима лекари, затова не отговаря на изискванията и не може да послужи пред съда. В болничния лист е определен домашен амбулаторен режим, което не изключва възможността подсъдимият да се яви пред съда.

Неявяването на подсъдимия стана причина за отлагане на наказателното дело и за повторно призоваване на явилите се в съдебната зала днес 17 свидетели и 6 вещи лица от Добрич и от страната. Затова Окръжен съд – Добрич санкционира Сюлейман Ю.  като му наложи глоба от 200 лв.

Делото ще продължи на 29.04.2013 г.