Статия за добричката Седмица на камерната музика излезе в авторитетно издание
Статия за добричката Седмица на камерната музика излезе в авторитетно издание / Дарик Добрич

Статия за Седмицата на камерната музика в Добрич е публикувана в престижното издание на Съюза на българските и музикални танцови дейци „Музикални хоризонти" - в рубриката „Панорама".

В авторския материал на Мария Славова и Светлана Попова са описани вълнуващите срещи на добричката публика с големите имена на българската класическа музика като проф. Жени Захариева, проф. Ростислав Йовчев, Росен Идеалов, Светослав Славчев и др. Авторите акцентират върху изящните изпълнения и разказват как добричката публика ги приема. За тази публика самите участници в Седмицата на камерната музика разказват, че е с естетки критерии. „Добрич може да се чувства щастлив, че е запазил нещо ценно за елитарната публика, но и възпитава поколенията в определени духовни ценности". Тази оценка на големите имена в българската класическа музика е описана от авторите и е гордост за всеки добричлия, който има място в сърцето си за изящната класическа музика.

Изданието "Музикални хоризонти" запознава своята аудитория с музикални форуми и събития, които са част от богатия културен календар на България и илюстрират големия талант на българските музиканти и изпълнители.