/ netinfo
Отскоро в интернет пространството е достъпен новият сайт на популярната във Фейсбук група "Майките на Силистра", който се администрира от силистренки. Целта на сайта е да систематизира и обобщи информация с често задаваните в групата въпроси и организира помощ за нуждаещи се.

Вдъхновени от различни инициативи администраторите на сайта търсят благотворителни и дарителски каузи за всички месеци на предстоящата година. Първата кауза за месеците януари и февруари е вече факт - семейството на малката Габи от Силистра (имената са променени!)

Габи е на 3 годинки и 8 месеца и живее с майка си Лили и дядо си Стоян. За  прехраната и разходите в къщи доскоро се е грижел дядо Стоян, тъй като майката е със здравословни проблеми по рождение, които не й позволяват да ходи на работа.

Затрудненията в дома на Габи започнали преди около година когато дядо Стоян се разболял толкова сериозно, че към днешна дата е нетрудоспособен, обездвижен и самият той има нужда от ежедневни грижи.
 
Това е съвсем накратко, историята на детето, чието семейство ще подкрепи групата “Майките на Силистра” през януари и февруари 2018 г. Те си поставят за цел със спомоществователството и дарителството на силистрнеци, които имат възможност и желание, да бъдат платени здравните осигуровки на майката на Габи за изминалата 2017 година и да бъдат  осигурени дърва поне до края на тази зима, както и топли яке и обувки за майката на Габи.

Ако Вие се разпознавате в подкрепяща инициативата роля, пишете  на e-mail: mothers.silistra@gmail.com или на лично съобщение във facebook на Дорина (Dorina Yoveva).