/ netinfo
Четирима неправоспособни водачи и двама, седнали зад волана с концентрация на алкохол над 1.2 промила, са установени в рамките на специализирана полицейска операция, проведена в петък и събота в малките населени места на Силистренска област, съобщиха от ОД на МВР-Силистра.

В петък около 21.30 часа в село Алеково 24-годишна без книжка претърпяла автомобилна катастрофа, при която леко пострадал 7-годишният ѝ син. Съставен ѝ е акт, табелите иззети, а автомобилът дерегистриран.

Силистренски криминалисти задържаха куриер при телефонни измами

В събота около 22.30 часа в село Любен 26-годишен водач на лек автомобил „Опел“ отказал да спре на стоп-палка, но след като бил задържан било установено, че е неправоспособен, няма сключена задължителна застраховка „Гражданска отговорност“, а в колата си превозва дърва с неясен произход.

Съставен му е акт, а колата дерегистрирана. Тридесет минути по-късно в същото село 23-годишен водач на лек автомобил „Сузуки“ отказал да бъде тестван за алкохол, за което е санкциониран с акт. Досъдебно производство е образувано, след като по-рано през деня пак в село Любен пътни полицаи засекли 14-годишен да управлява мотоциклет, нерегистриран по надлежния ред.

Полицаи откриха мина край пътя Русе - Силистра

19-годишен неправоспособен е установен и в село Ситово. На 9 февруари около 20.30 часа младежът управлявал лек автомобил „Сеат“, когато пътни полицаи го спрели за проверка и установили, че не притежава свидетелство за управление на МПС. Съставен му е акт, табелите иззети, а автомобилът дерегистриран.

Двама, шофирали с концентрация на алкохол над 1.2 промила, са засечени от контролните органи. На 9 февруари около 01.00 часа в село Брадвари 58-годишен водач на лек автомобил „Опел“ бил спрян и тестван с дрегер, който отчел 1.55 промила алкохолно съдържание. 1.73 промила показало техническото средство при проверка на 24-годишен водач на лек автомобил „БМВ“.

Той бил засечен от пътни полицаи на 10 февруари, около 02.40 часа в село Айдемир. Двамата водачи са дали кръвни проби за химичен анализ. Автомобилите им са дерегистрирани.