/ Дарик Добрич
Община Шабла ще си партнира с румънската община Овидиу и с Фондация „Идеин развитие“ по проект „Интегрирано управление на риска и ефективни реакции на органите за гражданска безопасност“ по Програма ИНТЕРРЕГ V-A Румъния-България 2014-2020 г. Встъпителната конференция по проекта се състоя в община Овидиу.

Асфалтираха важни за движението улици в Шабла за 500 000 лева

Той предвижда закупуване на снегопочистваща техника, оборудвана с пясъкооразпръскващо устройство, V-образно гребло, роторен снегорин и помпа за отводняване, лодка за извънредни ситуации, както и закупуване на оборудване за екипа на доброволното формирование.

Планира се и поставяне на оповестителна сигнализация при извънредни ситуации и обучения на екипа на доброволното формирование в Община Шабла. Одобрената безвъзмездна финансова помощ по проекта е в размер на 988 827 евро, от които  409.408  евро за Община Шабла. Срокът за изпълнение на дейностите е 24 месеца.
 
Общините Добрич и Шабла набират желаещи да ползват обществената трапезария

Специфичните цели на проекта са оборудване на местните власти със специализирана техника за ефективна реакция при овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации както и отстраняването на последиците от тях.