ретро кола
ретро кола / iStock/Getty Images
Ретро парад на автомобили в градския парк "Свети Георги" в Добрич възхити посетителите с ентусиазма и търпението на реставраторите. Близо 150 стари коли и мотоциклети от цялата страна станаха декор за снимки, които си направиха деца и възрастни. Изложението се организира с подкрепата на общината, предаде БТА.

Ретро парадът носи познание за техниката и историята, не позволява старите модели да бъдат забравени, каза председателят на местния автомото ретро клуб Петър Георгиев. По думите му любителите все още намират с голямо упорство и с помощта на интернет резервни части за колите от миналия век.

Сред атракциите на ретро парада в Добрич е лек автомобил "Форд" от 1930 година, за която собственикът й Светлин Енчев казва, че без проблем вдига скорост 70 километра. Червен "Шевролет" от 1929-а, "Фиат" от 1937-а, "Вартбург-311" - купе от 1963 година, събират най-любопитните сред публиката. "Запорожец", който някога е бил такси, "Варшава", запазена с оригиналната й боя, "Волга" от 1962 година също връщат спомените на любителите шофьори. По-късно днес шествие на атрактивните автомобили ще обиколи Добрич.
БТА