Пътищата са частично заснежени, затворено е направление Коритен-Северняк
Пътищата са частично заснежени, затворено е направление Коритен-Северняк / Дарик Добрич

Всички пътища от републиканската пътна мрежа в област Добрич са отворени, проходими при зимни условия. Затворен е само участъкът Коритен-Северняк заради големи снегонавявания, информираха от Областно пътно управление. Възстановено е движението по пътищата в Силистренско за всички видове автомобили, включително от Силистра за Добрич през Богорово. Желателно е тежкотоварните да бъдат с вериги. Възможно е ползването и на обходните маршрути. На места има мъгли, особено между Силистра и Алфатар.

Пътните настилки в морските общини в Добричко са сухи, а във вътрешността на областта - частично заснежени. Девет автомобила на пътноподдържащата фирма обработват по направления Добрич-Силистра, Добрич-Балчик, Ген. Тошево-Кардам, Добрич-Ведрина, Тервел-Зърнево. Работи се по почистване и разширяване на пътищата.

Ток и вода има във всички населени места в областта, съобщават от Областния съвет за сигурност. Минималната температура рано сутринта е била минус 15 градуса, времето е ясно и тихо. Снежната покривка е 14 см. Сигнали за бедствия и аварии няма.