Пътят Каварна - Българево - Шабла има нужда от ремонт
Пътят Каварна - Българево - Шабла има нужда от ремонт / Дарик нюз
Община Каварна очаква резултат по още два внесени проекта, свързани с общинската инфраструктура, съобщават от кметството на морския град. Кметът Нина Ставрева заяви, че ще продължи да настоява пред Агенция „Пътна инфраструктура“ и Министерство на регионалното развитие да се предприемат спешни мерки за ремонта на невралгични точки по републиканската пътна мрежа на територията на община Каварна. Такъв е пътят Каварна - с. Българево – Шабла.  Ставрева настоява за спешна цялостна рехабилитация на този пътен участък и е получила подкрепа за това и по време на срещите си с народни представители от региона.

Ремонтират 12 километра пътища в община Каварна за 5,8 милиона лева


В края на миналата година Нина Ставрева подписа с Държавен Фонд „Земеделие” договор за финансиране на проект за ремонт на четири участъка – общински пътища с връзка към републиканската пътна мрежа, припомнят от общината. Става въпрос за отсечки по направлението Каварна – Балчик, както и улица „България” в Каварна. Допустимите разходи по проекта са в размер на 5,8 млн.лева.

„Има много други общински пътища, които се нуждаят от реконструкция и рехабилитация. Надявам се да получим финансиране и за част от тях. Ремонтът на други сме заложили в бюджета”, коментира Нина Ставрева.