Проект на община Шабла с втора награда в конкурс на вестник Стандарт
Проект на община Шабла с втора награда в конкурс на вестник Стандарт / Дарик Добрич

Община Шабла спечели втора награда в конкурс на вестник „Стандарт”, съобщават от кметството. Конкурсът, наречен "Златна рибка" се провежда за шеста поредна година и има за цел да насърчава инициативните хора да кандидатстват с проекти по оперативна програма "Рибарство".  Тази година надпреварата е подкрепена от Министерството на земеделието и храните и Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури.

Община Шабла печели второто място за проекта си  „Естетизация, благоустрояване и социализация на терен – рибарско селище Кария“. Той е на стойност 263 хил. лева и предвижда облагородяване на терена, създаване на декоративни елементи от павилионен тип и експозиционни модули за експозиция на открито.

В конкурса са участвали общо 14 проекта, реализирани по ОП "Рибарство". Класираните на първите три места ще получат безплатно разработване на проект за кандидастване през следващия програмен период. За Шабла това ще бъде проектът за изграждане на рибарско пристанище, съобщава кметът на общината проф. Бърдарева, веднага след церемонията по награждаването.