Представят българския филм Раци
Представят българския филм Раци / netinfo

Среща с част от творческия екип на българския филм „Раци" ще се състои в кино „Икар" от 18.00 часа. Това е последният филм на режисьора Иван Черкелов, а в главните роли участват Филип Аврамов, Валентин Йорданов, Николай Урумов, Рангел Вълчанов, Евгения Баракова. Лентата ще бъде прожектирана и представена едновременно в над 10 български града, като на срещата в Добрич ще присъства актьорът Николай Урумов. Събитието е подкрепено от община Добрич.

Филмът „Раци" ще бъде показан днес и утре още във Велико Търново, Смолян, Стара Загора, Сливен, Добрич, Бургас, Търговище, Габрово, Враца, Ботевград и Видин. 

Историята в „Раци" ни среща с двамата приятели Доката и Дебелия, опитващи се да изкарват прехраната си със случайни занимания и така се оказват въвлечени  в криминалната борба на две враждуващи бизнес групировки. Вкопчени като раци в примамките, които всекидневието непрекъснато предлага, героите сами определят съдбата си - изпълнявайки безобидни на пръв поглед поръчения, двамата приятели се озовават накрая един срещу друг.

Световната премиера на „Раци" се състоя в рамките на състезателната програма на Московския международен филмов фестивал през юни 2009 г. Впоследствие филмът бе селектиран за участие в редица престижни фестивали по света, сред тях Карлови Вари, Сеговия и Мадрас.  В "Раци" Иван Черкелов остава верен на своя авторски почерк, който го очерта като един от най-самобитните режисьори на съвременното българско кино.