Силистра
Силистра / община Силистра
Празникът на Силистра 14 септември - Кръстовден се обявява за празничен и неприсъствен ден на територията на цялата община. Това  предложение на кмета на Силистра  д-р Юлиян Найденов, гласуваха за поредна година местните парламентаристи.Темата е актуална и дискусионна от 1992 г. насам, откакто се празнува в "новото време" специален празничен ден в крайдунавския град. Четири години по-късно са утвърдени правилата за провеждането му като част от т.нар. Дни на Силистра, завършващи също на знаков ден - 1 октомври, когато през 1940 г. българските войски са тържествено посрещнати в крайдунавския град след 22-годишна румънска окупация.

На заседанието  си днес  общинските съветници приеха годишния отчет за изпълнението на бюджета на община Силистра за 2016г. и Програмата за управление на отпадъците до 2020г. Във връзка с участието на община Силистра в националната кампания "Да изчистим България заедно" на 16 септември 2017г., местната администрация освобождава от такса за депониране на битови и строителни отпадъци всички участници в кампанията, при условие, че те упоменат вида отпадък и мястото на неговия произход.

Съветниците дадоха своето одобрение на проект за финансово подпомагане на ремонт на физкултурен салон в ОУ"Отец Паисий" в Силистра по програма на Министерство на младежта и спорта.