Популяризират в чужбина българското висше образование
Популяризират в чужбина българското висше образование / Дарик Добрич

Българското образование има огромен капацитет за обучение на чуждестранни студенти, заяви в Добрич вицепремиерът Даниела Бобева. Тя информира, че в момента се води активна кампания за популяризиране на българското образование в държавите, от които бихме могли да привлечем студенти.

Разработен е с помощта на екип от Технически университет – София, специален наръчник за това какви са предимствата да се учи в България на ниво бакалавър и магистър, включително докторати. Този пакет заедно с представянето на всички български университети и БАН се разпространяват в българските посолства, като те се ангажират да представят възможностите за учене в България. „Надяваме се посланиците и търговските представители да съумеят да направят добра кампания за българското образование, за да можем догодина да имаме повече чуждестранни студенти” – подчерта Бобева.

Вицепремиерът коментира лаконично студентските протести в страната с думите: „ Аз се разбирам със студентите, отговарям на въпросите им и нямам проблеми с тях”.

Пред чуждестранни студенти от Международния колеж в Добрич Даниела Бобева изнесе на английски лекция, посветена на туризма и политиката в сектора.