Задържани с наркотици в Силистра
Задържани с наркотици в Силистра / МВР - Силистра
Двама мъже, заподозрени в притежаване на наркотични вещества, са задържани при поредни успешни акции на служители на РУ-Силистра срещу престъпленията, свързани с дрога.

На 19 май, действайки по проверка на сигнал за наркоразпространение, криминалистите засекли 28-годишния И.И., известен с подобни прояви, включително и осъждан за притежание на наркотици. Те претърсили дома му в областния град и намерили 1.5 г суха тревна маса, която реагирала на канабис при направения наркотест.

Друг 19-годишен младеж е бил засечен тази нощ при рутинна проверка на пътни полицаи. На 22 май около 01.00 часа по бул. „Велико Търново“ в Силистра полицейските служители засекли лек автомобил „Рено“ с нестабилно поведение на пътя. След като спрели водача -  Й.К. (19 г.), с техническо средство установили, че той шофира след употреба на канабис, метамфетамин и амфетамин. Пристигналата на мястото дежурна оперативна група извършила претърсване на автомобила и в двигателния отсек открила торбичка с 26.5 г канабис, идентифициран с полеви наркотест.

Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа, образувани са досъдебни производства.