Показват творби от пленер Ветрен'2011
Показват творби от пленер Ветрен'2011 / Дарик Добрич

Нова изложба се открива в Художествена галерия - Добрич. Тя представя творби от пленера "Човек и природа", който се проведе през лятото на тази година на дунавския бряг край село Ветрен. Ще бъдат показани платна на художниците Георги Жеков, Димитър Кулев, Коста Дончев, Стефан Пенчев и Таня Кулева от Силистра, Виолета Халваджиева, Витали Халваджиев, Ивайло Аврамов и Петър Наков от София, Дона Стоянова и Теодор Добрев от Добрич и Пламен Аврамов от Варна.

И в това издание на пленера са обединени автори от няколко поколения, което предпоставя различната пластическа образност в работите им - от реалистичното пресъздаване на дунавския пейзаж до едрите, обобщени форми. В експозицията могат да се видят както голямо-форматни монохромни рисунки, така и в живописни платна, малки пластики - издължени човешки фигури, изпълнени с тел, хартия и материали намерени край водата.

Пленерът "Човек и природа - с. Ветрен" има дългогодишна традиция и се организира от представителството на СБХ - Силистра с подкрепата на Дирекция „Хуманитарни дейности - отдел Култура" при община Силистра.

На откриването в 17.00 ч. се очаква да присъстват и художници от Силистра и София.