Петимата грабители остават в ареста
Петимата грабители остават в ареста / DarikNews.bg

Петимата младежи, задържани преди два дни за грабежи, остават в ареста, реши Окръжен съд Добрич. В различно съучастие помежду си те са осъществили кражба от златарско ателие, грабеж в денонощен магазин и опит за грабеж в бензиностанция в Добрич.

20-годишният Ивелин М. и 21-годишните Велимир П. и Денислав Т. са привлечени да отговарят и по трите обвинения. Те са задигнали 120 грама сребърни накити след взлом на витрина на златарското ателие по бул."25 септември" на 16 февруари т.г.; 295 лева и 15 кутии цигари "Виктори" от магазин за хранителни стоки по ул."Сан Стефано" след побой на продавача - на 26 февруари т.г., а на 14 март се опитали да отнемат от служител на бензиностанция по бул."Русия" 848 лева, също използвайки сила.

21-годишният Радостин Ив. е привлечен да отговаря само за случая в бензиностанцията. Петият в бандата - 22-годишният Стефан Б., е обвинен в съучастие в грабежа от денонощния магазин.

Магистратите смятат, че за всеки от младежите е налице обосновано предположение, че е извършител на деянията, които се явяват тежки престъпления. Велимир П. е осъден преди две години за квалифицирана кражба, останалите от групата са с чисто съдебно минало и срещу тях не се водят други досъдебни производства. Младежите са направили признания за извършеното, изразили са съжаление и са помолили за по-лека мярка, уточняват от пресслужбата на съда. На петимата не е наложена мярка "забрана за напускане на пределите на Република България".

Решението на Окръжен съд Добрич може да бъде обжалвано в 3-дневен срок пред Апелативен съд - Варна. Намерение за това е изразил само 22-годишният Стефан Б.. Петимата от престъпната група са със средно образование, безработни. Денислав Т. е семеен.