Отложиха делото срещу добричката отровителка заради отсъствие на обвиняем
Отложиха делото срещу добричката отровителка заради отсъствие на обвиняем / netinfo

Окръжният съд в Добрич не даде ход на делото срещу Румяна Маринова, станала известна като добричката отровителка. Тя е обвинена в опит за убийство на бившия си съпруг и за подбудителство на четири лица да сторят това вместо нея.

Делото се отложи заради отсъствието на друг обвиняем - Данаил Илчев, който не беше приведен от затвора в Ловеч за днешното съдебно заседание в Добрич.

Илчев, неизвестно защо е бил приведен в затвора в Бургас. След това е бил настанен по негово желание в затвора в Стара Загора, където има възможност да се обучава професионално.

Добричкият окръжен съд поиска писмено обяснение от началниците на трите затвора за неизпълненото разпореждане Илчев да бъде доведен в Добрич за насрочения за днес процес.

Делото срещу Румяна Маринова и нейните помагачи започна повторно през март 2008 г. Другите обвиняеми Ивелина Иванова, Данаил Илчев и Георги Николов отговарят за измама на Румяна, сторена с цел да набавят за себе си имотна облага.

Според обвинителния акт Румяна Маринова е направила предумишлен опит да умъртви съпруга си Стамен Савов, като го отрови с татул през декември 2001 година.

Тя платила близо 14 хиляди лева на другите трима обвиняеми, за да я отърват от съпруга й. Държавното обвинение претендира, че тримата са взели парите за лична облага, като са въвели Маринова в заблуждение, че ще изпълнят поръчката й. Те инсценирали опит за покушение срещу Савов по пътя Варна – Добрич. Тогава са задържани Румяна Маринова и Ивелина Иванова, а ден след това и двамата мъже.

Делото бе отложено за 11 декември тази година.