Ремонтирания участък
Ремонтирания участък / АПИ
Завърши рехабилитацията на участък от пътя Добрич-Кардам. Това бе последната част от големия ремонт на пътя Добрич-Варна. Дължината на лота е 14 км. На 22 април (понеделник) ще бъде проведено официално откриване, информират от Агенция "Пътна инфраструктура". На церемонията ще присъства директорът на дирекция „Изпълнение на проекти по ОПРР 2014-2020 и по програмите за териториално сътрудничество на ЕС“ в Агенция „Пътна инфраструктура“ Николина Чапанова, областният управител Красимир Кирилов, кметове от региона.

Проектът се финансира от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. чрез Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет. Основно ремонтираната отсечката е между разклона за село Стефаново и кръговото кръстовище на Околовръстния път на Добрич и пътя за село Паскалево.

Второкласният път е най-кратката връзка между Румъния с курортите по българското Черноморие и свързва Добрич и Варна.
Строително-монтажните работи на участъка Добрич-Кардам са изпълнени от „Инжстройинженеринг“ ЕООД. Стойността на договора е 13 813 919 лв. с ДДС. Строителният надзор е осъществен от „Трафик холдинг“ ЕООД. Техният договор е за 382 200 лв. Авторският надзор е на „Трансконсулт-22“ ООД на стойност 5 621 лв.