Отчитат добро изпълнение на приходите, но слаб интерес към общинските имоти
Отчитат добро изпълнение на приходите, но слаб интерес към общинските имоти / Дарик Добрич

Няма голям интерес към търговете за продажба и наем на общинско имущество, каза зам.-кметът на Добрич Елка Димова. На 28 октомври ще има пореден търг, за който се продават документи до 27 октомври. Според Димова в него атрактивни са два апартамента, които продава Общината - на ул."Славянска" и на ул."Методи Кусевич". Продават се още два парцела по ул."Железничарска" и осем парцела в кв."Рилци" - за жилищно строителство. Елка Димова отбеляза, че цените, на които продава общината, не са ниски и се определят след оглед от независим оценител.

С цел подобряване приходите в бюджета, се отдават под наем и няколко общински имота, съобщи още тя. Ново в списъка са помещенията, където досега се намираше Областният информационен център - на пл."Тракийски". Отдават се няколко кабинета в стоматологията и имот на ул."Агликина поляна".

72.8% от предварителния план е изпълнението на приходите на Община Добрич за първите 9 месеца на годината, съобщи Димова. Това е 104% спрямо същия период на м.г.
Доброто изпълнение се дължи най-вече на постъпленията от местни данъци, които са над 87% от очакваното за годината. Събрани са 5.6 млн.лева. Добре върви и плащането на такса битови отпадъци - 78.5% или 4.2 млн.лева, вече са постъпили в хазната от дължимото от гражданите на Добрич за годината.