Днес е международният ден на земята
Днес е международният ден на земята / netinfo
На 22 април се отбелязва  Международният ден на Земята. Първото честване е  организирано през 1970 година от американците Джон Амкконъл, Гейлорд Нелсън и Денис Хейс, които издигат каузата за опазване на околната среда. От 1990 година празникът се чества като международен, а у нас за първи път се отбелязва през 1993 година.

Над 170 държави в партньорство с Международната мрежа за Деня на Земята координират действията на повече от 12 000 партньори към опазване на планетата Земя, съхраняване на живота върху нея.

Тази година мотото е „Дървета за планетата. Нека ги посадим“. Денят е посветен на грижата за околната среда – в страната ще бъдат засадени стотици дървета и цветя. Този ден се счита и за началото на съвременното екологично движение. 

Представители на Регионалната здравна инспекция в Добрич ще вземат участие в „дните на пролетно почистване“ в  град Добрич за подкрепа на общонационалната кампания „Да изчистим България”, организирана на 28 април 2017 г., съобщиха от инспекцията.

В рамките на събитията, посветени на Международния ден на земята е проведено обучение  на открито с деца от първите  класове на ОУ „Йордан Йовков“ в Каварна, с което децата опознаха  дърветата и тяхното значение за живота на нашата планета.

През седмицата 24 - 28 април в училища от Добрич е предвидено провеждането на обучителни дейности по темата  „Дървета за планетата“.