Организират протестен митинг заради лошия път между селата Лясково и Козлодуйци
Организират протестен митинг заради лошия път между селата Лясково и Козлодуйци / Дарик Добрич, Таня Топалова, архив

Протестен митинг заради лошото състояние на пътя между добричките села Лясково и Козлодуйци организират местните жители. Протестът ще се проведе на 21 юни от 11.00 часа пред сградата на Областна администрация в Добрич. Пътната отсечка е част от републиканската пътна мрежа и е в особено лошо техническо състояние и трудно проходим. Жителите на селата Житница, Тянево, Лясково, Камен, Черна, Кръгулево, Пчелник и Козлодуйци настояват за спешен ремонт на пътния участък, поради липса на друга пътна връзка с областния център.

„По този път се извозват ученици, предоставят се социални услуги, снабдява се населението със стоки и услуги, но представителите на фирмите за обществен превоз и снабдителите заплашват, че ще прекратят предоставянето на стоки и услуги в нашия район, ако не се ремонтира пътя” – се казва в декларация от протестиращите до Министъра на Регионалното развитие и благоустройството, до Председателя на УС на Агенция Пътна инфраструктура и до Областния управител на Добрич. „Окаяното състояние на пътя обрича и предстоящото прибиране на реколтата и последващата и реализация” – се казва още в протестната декларация.

Организаторите на протеста заявяват, че ако отговорните институции не предприемат спешни действия за ремонтиране на пътя между селата Козлодуйци и Лясково, ще пристъпят към блокиране на важни пътища от републиканската пътна мрежа в област Добрич до окончателното решаване на проблема.