/ ThinkStock/Getty Images
Жълт код за обилни дъждове в област Добрич
И през следващото денонощие ще бъде облачно, с валежи - в северозападните райони и високите полета на Западна България - от сняг, в централните райони - от дъжд и сняг, а в Източна България и крайните югозападни райони - само от дъжд.

Опасното време продължава: Предупредават за валежи от сняг и дъжд

В Родопската област ще има значителни валежи от дъжд, а в северозападните райони и високите полета на Западна България ще се образува нова снежна покривка до 10-15 см. Ще духа слаб северозападен, в Източна България силен южен вятър, който до обяд ще отслабне и в Североизточна България ще се ориентира от север-североизток.

Минималните температури, в повечето райони, ще бъдат между минус 3 и 2 градуса, максималните - между 0 и 5 градуса, в Югоизточна България до 10-11 градуса. Атмосферното налягане през деня слабо ще се повиши, но ще остане значително по-ниско от средното за месеца.

Температури от -20 до 15 градуса през януари

Жълт код заради снеговалежи 
е обявен за шест области в Северозападна България. Предупреждението е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, София-област, София-град и Перник. Снеговалежите ще продължат и се очаква да се образува снежна покривка, която ще достигне около 10 см, в планинските райони - 15-20 см.

В областите Кюстендил и Благоевград валежите също ще продължават, но ще са предимно от дъжд. Очакваните количества са до 20-30 л/кв.м.

Жълт код за валежи от дъжд е в сила също за областите Сливен, Варна, и Добрич. Валежите и в тези райони няма да спират, очакват се количества около 25-35 л/кв.м.

Оранжев код заради прогнози за обилни валежи е въведен и за областите Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас. В тези райони очакваните количества дъжд са около 35-50 л/кв.м. Най-тежка се очаква да бъде ситуацията в област Смолян.

В планините ще бъде облачно с валежи от сняг, който през деня в ниските части ще премине в дъжд. Ще духа силен и бурен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 2 градуса, на 2000 м - около минус 3 градуса.

И по Черноморието ще бъде облачно с валежи от дъжд. Ще духа южен силен, който в следобедните часове по северното крайбрежие ще отслабне и ще се ориентира от север-североизток. Максималните температури ще са между 8 и 11 градуса, а температурата на морската вода е 5-6 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3 бала по южното крайбрежие и ще достига 4-5 бала по северното.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg