/ pixabay.com
Общината в Каварна насърчава гражданите да ползват административни услуги, както и да получават издадени вече документи, по електронен път или чрез лицензиран пощенски оператор.

Недисциплиниран мъж се опита да избегне карантината в Силистренско

Със заповед на кмета Елена Балтаджиева в общинската администрация се въвеждат засилени мерки за предотвратяване на разпространението на коронавируса. Общински служители ще информират потребителите по телефона и интернет страницата на общината за предоставяните услуги.

В пропускателния режим на сградата на общинската администрация се обособяват отделни потоци за служителите и за външните посетители. Ограничава се провеждането на заседания, работни групи и други прояви с участието на външни хора.

Борисов: Извънредното положение ни е нужно, недисциплинираните разнасят заразата

В рамките на работното време помещенията за административно обслужване ще бъдат трикратно дезинфекцирани и проветрявани за по петнадесет минути, гласи още кметската заповед.

Служителите, които пряко работят с граждани, ще сменят на всеки два часа защитните си маски и ще дезинфекцират ръцете си с гелове, спрейове и разтвори на алкохолна основа.

Мутафчийски: Три деца са с положителни проби за коронавирус - на 4, 7 и 11 години

Ще се обработват и всички плотове и повърхности от работната среда, сензорни екрани и други дигитални устройства.
Периодично ще се почистват и дръжките на вратите, парапети, електрически ключове, дозатори, санитарни възли в сградата.              
БТА