Най-скъпите жилища в Добрич са в широкия център
Най-скъпите жилища в Добрич са в широкия център / netinfo

Най- скъпите жилища в Добрич са в широк център, съобщи за Дарик Елена Русева - офис мениджър на компанията за недвижими имоти “ Форос “. Само за един месец жилищата в тази част на града са поскъпнали с близо 6%.

В моментаапартаментите в широк център се търгуват на цени от 620 евро на квадратен метър. До преди месец цената им е била около 585 евро на квадратен метър. Според брокерите от "Форос" до март тази година по-сериозно е било търсенето на 1-стайни и 2-стайни апартаменти и панелни жилища в широк център. През последните няколко месеца обаче тенденцията е в полза на по-големите жилища - 3-и 4-стайни апартаменти и то главно тухлени.

Според последните данни поскъпването на жилищата в страната за първото полугодие на годината е от 8 до 15 % . В Добрич обаче е регистрирано покачване едва от 6 % . Прогнозите на брокерите са, че това изоставане ще бъде бързо наваксано през следващите няколко месеца. За месец юни агенцията е регистрирала нива на доходност в региона от 5.6% . Това според анализи неминуемо ще доведе до покачване нанаемите на офисите и търговските площи в града.

От 6 до 15 евро на квадратен метър варира цената на офисни площи в момента. Тези нива обаче важат само за луксозни офиси, уточняват специалистите.На този етапима застой на търговията на имоти край морето. Скоро обаче и там се очаква раздвижване, прогнозират брокерите.

Чуйте още по темата от Елена Русева в звуковия файл: