Андрей Енев
Андрей Енев / община Каварна
Над 80 часа е времето, за което каварненският колоездач Андрей Енев е изминал 1200-километровата дистанция на коломаратона Париж-Брест-Париж. На среща в община Каварна той разказа за спортното си преживяване.

Точното време е 80 часа 9 минути и 41 секунди. Състезанието се проведе между 18 и 22 август във Франция.

Андрей Енев ще разкаже за участието си в коломаратона Париж-Брест-Пари

Това е 19-то издание на най-старото колоездачно събитие в света, провеждащо се през 4години. Обикновено 6000 участници от над 60 държави преминават през изтощителни квалификации (200, 300, 400, 600 км, преодолени в годината на провеждане), за да се озоват в Париж. Между 35 и 40 процента не са успели да стигнат до финала в Париж или не са могли да влязат в контролните времена на 11-те контроли.

 Успешно завършилите получили медал с гравирано име и време на финиширане.

"Изключително горда съм, че Андрей представи Каварна, а и цяла България в престижния коломаратон. Той доказа, че с постоянство и много труд успехът се постига. Андрей е прекрасен пример за подражание на младите колоездачи в Каварна и медалът, с който се завърна от това състезание го доказва. Благодаря му, че развива и подкрепя колоезденето в Каварна - Европейски град на спорта за 2020 година. Пожелавам му много бъдещи цели и победи" - с тези думи кметът на Каварна Нина Ставрева се обърна към медалиста.

Интерес към събитието проявиха и най-малките колоездачи на Каварна. Те с любопитство изслушаха разказа на Андрей Енев за пътя към победата и за упорития труд, който е нужен за добрата подготовка. Всеки един от тях прояви желание да се докосне да медала и да се снима с него.

В края на срещата Андрей Енев благодари на своето семейство, което винаги го подкрепя и му помага да осъществи своите мечти и цели и подари на кмета на Каварна стартовия номер, с който участва в легендарния коломаратон.