Над 300 хиляди лева изплатени до момента по ОПАК
Над 300 хиляди лева изплатени до момента по ОПАК / netinfo
Над 305 700 лева са изплатените до юни средства по Оперативната програма “Административен капацитет” на първите бенефициенти от Североизточния регион, информират от пресцентъра на дирекция “Управление на проекти и програми” към МДААР.

Това са шест организации, чиито проекти бяха одобрени за финансиране в края на миналата година. Сред тях е и Сдружение с нестопанска цел “Добруджанско аграрно и бизнес училище” – Добрич. Предоставените средства са за авансови и междинни плащания.

Днес в Комплекс Ривиера във Варна се проведе информационен ден по ОПАК за възможностите за финансиране на проекти на държавната администрация. През май Управляващият орган на ОПАК стартира пет нови процедури на обща стойност 45 милиона лева, припомнят от МДААР.

По две от тях могат да кандидатстват централната, областните и общинските администрации. Останалите три процедури са предназначени за съдебната система. Срокът за подаване на проектните предложения е 30 юли 2008 г.

Минималната стойност на проектите е 500000 лв., максимален праг – няма. Срокът за изпълнението им е 12 месеца.

Срокът за задаване на въпроси по процедурите е до 14 юли 2008 г., а срокът за отговор до 21 юли 2008 г. Въпроси могат да се задават във форума на обновения сайт на ОПАК: www.opac.government.bg.