Резерват Сребърна
Резерват Сребърна / РИОСВ Русе
Над 200 души от България и Румъния са заявили участие в спортното събитие Srebarna Trail Run `2018, което ще се проведе на 7 октомври на територията на биосферен парк „Сребърна“, сочат данните от предварителните регистрации.

Организатор на състезанието е Клубът по бегови спортове в Русе „Runners of Ruse“, с подкрепата на РИОСВ – Русе. Трасетата са с дължина 3, 7, 13 и полумаратон /21 километра/ и очакват бегачи на възраст от 3 до 60 години. 

Резерватът „Сребърна“ отбелязва 70-годишнина

Спортният празник, посветен на 70-годишнината от обявяване на „Сребърна“ за защитена територия, ще започне още в съботния ден – на 6 октомври, с опознавателни разходки за наблюдение на птици, арт-ателиета за най-малките участници и гости на събитието в Природонаучния музей, игри и други забавления. Предвижда се двудневен базар на паркинга пред музея в с. Сребърна.

Подобно събитие се организира за пръв път на територията на парка. Идеята на организаторите е да разпространят добри практики за активен, здравословен и екологичен начин на живот, като същевременно се популяризират защитената територия и възможностите за еко-туризъм.