Добруджа отстъпи на Локомотив шампионската титла
Добруджа отстъпи на Локомотив шампионската титла / netinfo
Започна подготовката на националния отбор – мъже, за Световната купа по хандбал, която ще се проведе от 12 до 18 юни в Габрово и Велико Търново, съобщи президентът на Хандбален клуб „Добруджа” Георги Андреев. Четирима играчи от добричкия клуб влизат в състава на националния тим, това са Златан Петров, Джошкун Якубов, Стефан Евтимов и Емил Иванов. Георги Андреев ще бъде ст.треньор на българския отбор, а негови помощници ще са треньорът на „Чардафон”/Габрово/ Христо Йорданов и Иван Иванов – Змея от Локо /Вн./.

Мини световното първенство е организирано от Международната хандбална федерация. В него ще участват 16 тима – това са отбори, които не са от елита на световния хандбал и не участват често в големи първенства. България е в една група с Азърбайджан, Андора и Кипър.

Преди началото на турнира националите ще изиграят две контроли в Косово. Целта за това първенство е българският тим да играе на финала.

„Добруджа” ще участва за 13-а поредна година в евротурнирите, което е своеобразен рекорд за български отбор от всички спортове, каза Андреев. Жребият ще се тегли в края на юли.

През май „Добруджа” стана за пети път вицешампион на България, като отстъпи на вечния си съперник Локомотив /Варна/. От 2005 година насам добричлии освен това имат спечелени две шампионски титли, три трети места, 2 купи на България и им липсва само дубъл.

Успехи жънат и гарнитурите на клуба. Младежите на  „Добруджа” спечелиха тази година бронзови медали. Тази седмица е финалът при  12-годишните, а следващата седмица - при 11-годишните. През юни предстоят финали при юношите младша и старша възраст.