България излиза срещу Фарьорски острови на Европейското по хандбал
България излиза срещу Фарьорски острови на Европейското по хандбал / hcspartak.com

Националният отбор на България играе тази вечер срещу Фарьорски острови в първия си мач на Европейското по хандбал за младежи. Официалното откриване на надпреварата е в 19:00 часа в ДКС във Варна. Първият мач на нашите е веднага след откриването. Другите отбори в нашата група са Турция, Финландия и Люксембург. В другата група са тимовете на Унгария, Армения, Македония, Украйна, Косово и Кипър. Мачовете от тази група се играят в СОК "Камчия".

От тази година вече се провеждат няколко шампионата, като най-силните 16 тима са отделени, но се дава шанс на другите страни да изиграят мачове на високо ниво в други три турнира, единият от които е във Варна.

Организатор на европейското в морската столица е е Росен Добрев, президент на ХК Спартак (Вн), който ще има няколко състезатели в националния ни тим, съобщава официалният сайт на варненския клуб.

"На практика 80 процента от момчетата в националния тим са варненци. Това е радващо за нас. Преборихме се за домакинство в конкуренцията на 11 страни. В крайна сметка Варна заслужава това. Имаме отлична база и сме хандбален град“, каза още Добрев.

Всички мачове ще се дават на живо по Livestream.