История от Добрич бързо набра популярност заради абсурдната ситуация.

Иван Георгиев, който се завърнал в родния си град от Германия, почисти и окоси градинката край блока си, а в „знака на благодарност“-съседите му извикали полиция.

Младежът разказва, че решил да разчисти пространството зад блока от боклуците и припомня, че всеки обича чистотата и мрази мизерията.

„И това, което виждам на запад и това, което виждам тук е коренно различно. Искам и ние да бъдем както са хората там”, разказва Иван.

Заедно с приятел окосяват тревата и събират чували с отпадъци, но само десетина минути след като привършили, дошъл полицейски патрул. Обяснили му, че има оплакване заради шума.

На горещия телефон: Сигнали за автомобилни гонки и бездомни кучета

„На мен ми стана както тъжно, така и смешно, защото не мисля, че проблемът беше толкова голям – за десетина минути. Инициативата, която решихме да направим мисля, че беше както за нас самите от блока, от другия блок, така и за самите преминаващи”, споделя Иван пред NOVA и допълва, че вероятно е нарушил нечий следобеден сън.

Жалбата е подадена от съсед, но други хора са възмутени от това. Въпреки всичко, никой не слиза да помогне на Иван и приятеля му. 

„За човека, който се е обадил мога единствено да кажа: да е жив и здрав и следващия път да се замисли дали да се обади или да слезе да помогне”, добавя младежът.
 
NOVA