Курортът Албена  с приз за най-добра СПА дестинация за 2019 година
Курортът Албена с приз за най-добра СПА дестинация за 2019 година / КК Албена
Албена е най-добрата СПА дестинация в България за 2019 година. Наградата беше връчена на Димитър Станев – зам.директор Бизнес развитие в Албена от Тиери Дюбоа – председател на Европейската асоциация на СПА центровете, по време на Шестия годишен конгрес на Българския съюз по балнеология и СПА.

„Албена е дестинация за 4 сезона, благодар.ение на уникалните възможности за СПА и спортен туризъм, които предоставя“ – това сподели зам.директорът Маркетинг и продажби Димитър Тачев след получаването на наградата – поредно доказателство за високото ниво на предлаганите в Албена услуги в сферата на СПА и Уелнес туризма.

От пролетта на следващата година пациенти от Германия ще идват в България на балнеолечение и физиотерапия, които ще се покриват от немската здравна каса, съобщават от курорта. От началото на 2019 в комплекса функционира Специализирана болница по рехабилитация, работеща със Здравна каса.

През май 2019 Албена получи още едно престижно отличие – Най-иновативна СПА дестинация в Европа. То беше връчено по време на 24тия конгрес на европейските СПА центрове, който се проведе от 8 до 10 май в Хърватия. Лично главният секретар на Европейската СПА асоциация Чила Мезоси връчи приза на Маргита Тодорова – директор „Експлоатация, маркетинг и продажби“.

На територията на комплекса има четири СПА центъра на високо ниво, носители на много сертификати за високо качество на предлаганите процедури. Това са „Медика-Албена“, „Елементс“ (Фламинго Гранд Хотел & СПА), „Senses” (Матирим Хотел Парадайс Блу) и „Ралица“ (хотел „Ралица Супериор“).

Слабо известен факт е, че водата в Албена е минерална с естествена температура от около 30оС и оказва положително влияние при справянето с болести на опорно-двигателната и нервната система. Част от предлаганите процедури са с лечебна кал от Тузлата. Съчетанието на уникалния климат и спокойствието на комплекса с професионализма на работещите в „Медика Албена“ спомагат за подобряването на здравето и тонуса на гостите и извън летните месеци.